things you don't have to know about music

rakenrol van, szex és drog nincs sajnos.

Ezt hallgatom most.

Friss topikok

  • Lia.Leslie: De Gwen egy amerikai bombanő sok jó menedzserrel a háta mögött, míg a muse három srácból áll akik ... (2009.02.09. 20:30) muse vs gwen stefani
  • nyufi: ne vedd fol, david eroszakoskodni fog, es ki akarja majd verni, mikozben te webkameran nezed BTW, ... (2008.05.16. 01:34) örömhír
  • Zs: Hello! Ha még esetleg nem jutott a füledbe: a CocoRosie 2008. május 18-án koncertezik a Trafóban! (2008.04.24. 17:44) mindenidőklegfaszábblemezei
  • vegyeskazetta: Tényleg nagyon jó szám, de a végén a kórus az utolsó két percben nagyon emlékeztet a Rembrandtstól... (2008.03.04. 23:21) bleeding heart show
  • megmondó: na azon a számon srm tudom túltenni magamat ;) engem valahogy idegesít. (2008.02.04. 13:37) vaktyúk és a szeg pt4.

2007.10.07. 14:16 megmondó

interpol

van ugyebár az az interpol, ami az első lemeze megjelenésével nagyjából a kurvajó szinonímájaként üzemel. de csak nekem tűnik fel hogy tetten érhető egy fejlődésnek csúfolt impotenssé válás a zenéjükben? nem mondom, az our love to admire című legutóbbi munkájuk még mindig közel sem rossz (mondjuk azt sem gondoltam volna hogy az editors aktuális munkája jobban meg fog találni, mint.), de ha ez így halad lemezről lemezre akkor ők is beállhatnak a reneszánszból lecsúszott gitárbandák közé (a vines, a black rebel motorcycle club, vagy akár a teljes mértékben eljelentéktelenedett hives közé). csak kontrasztként:




NYC - megunhatatlan darab, ráadásul szemben az interpol számok többségével, nem kell hozzá két-három hallgatás mire igazán rá lehet érezni az ízére. ráadásul bármikor jól esik hallgatni, hangulattól, időjárástól, és bármiféle tényezőtől függetlenül (illetve ezektől függetlenül tud azonnal nyugalmat, melankóliát, és egy csomó szarul hangzó szóval leírható érzést előrángatni).


és akkor itt van ez:




the heinrich manouver - egyáltalán nem rossz dal, sőt. de míg a nyc (és úgy amblokk az első lemezes interpol) egy rajongásig szerethető dalmonstrum, addig itt egy megszokható, egy idő után kedvelhető, de kicsit üres popdalról van szó. tudom tudom hogy csak a legeslegnagyobbak hoznak álalndó szintet a pályafutásukon, de az interpolnál a tökfelesleges stílusmódosítás/finomítás hozza elő a negatívumokat. az meg hogy már megint továbbléptek csak a köcsög wan2 kitalációja, mint ahogy az is hogy a coldplay jó.


és akkor jöjjön most az említett editors, ami egy az egyben ugyanebbe na stílusban mennyivel jobbat hoz:




smokers outside the hospital doors: übernóta egyszerűen, lendületes, ötletes. kifejezetten az a ciki helyzet állt elő hogy a tanítvány lekörözi a mestert (attól persze eltekintenék most hogy mindkét említett zenekar kitől/kiktől nyúl.)

Szólj hozzá!

Címkék: interpol editors jauzene remekzene nemolyanjózenedemégmindigjó


A bejegyzés trackback címe:

https://rakenrol.blog.hu/api/trackback/id/tr100188996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása