things you don't have to know about music

rakenrol van, szex és drog nincs sajnos.

Ezt hallgatom most.

Friss topikok

  • Lia.Leslie: De Gwen egy amerikai bombanő sok jó menedzserrel a háta mögött, míg a muse három srácból áll akik ... (2009.02.09. 20:30) muse vs gwen stefani
  • nyufi: ne vedd fol, david eroszakoskodni fog, es ki akarja majd verni, mikozben te webkameran nezed BTW, ... (2008.05.16. 01:34) örömhír
  • Zs: Hello! Ha még esetleg nem jutott a füledbe: a CocoRosie 2008. május 18-án koncertezik a Trafóban! (2008.04.24. 17:44) mindenidőklegfaszábblemezei
  • vegyeskazetta: Tényleg nagyon jó szám, de a végén a kórus az utolsó két percben nagyon emlékeztet a Rembrandtstól... (2008.03.04. 23:21) bleeding heart show
  • megmondó: na azon a számon srm tudom túltenni magamat ;) engem valahogy idegesít. (2008.02.04. 13:37) vaktyúk és a szeg pt4.

2007.12.29. 19:14 megmondó

visszatérés meg top25

egy ideig úgy gondoltam nincs szükség arra hogy megmondjam a frankót, de rájöttem hogy mégiscsak. újdonság hogy a http://www.planetz.hu oldalon lehet olvasni cikkeket tőlem. a nevemet nem mondom, meg, maradjunk annyiban hogy ami jó és jó zenérő lszól az én voltam :(((((((

de a lényeg. kezdésként szeretném közreadni az év legjobb 25 lemezét. meglepően könnyű volt előkaparni a neveket, ugyanakkor még msot is tudnék rajt változtatni ha nagyon akarnék - bizonyos lemezeket szégyenszemre mostanában sikerült normálisan megfülelnem és mivel nem akartam már tovább variálni, nem kerültek fel (PJ Harvey, Jens Lekman). namost borítókkal meg videókkal nem fogok bénázni, itt van hogy https://www.youtube.com , ha valaki érdeklődik akkor ne legyen lusta.

1. radiohead – in rainbows

nem volt kérdés. elfogult is vagyok, meg a lemez is olyannyira jó lett hogy megérdemli (a második lemezzel együtt különösen.)


2. the brunettes – structure and cosmetics

ez is sanszos volt hogy a dobogón fog végezni, a mai napig nem bírom megunni - az év indie-related lemeze. ráadásul nem is ismerik annyian hogy ciki legyen.


3. editors – an end has start

szemben ezzel itten. az editors-ban minden ott lenne ahhoz hogy vállalhatatlan legyen, és eltartott egy ideig amíg rájöttem hogy a második lemezükre már végképp túl sok slágert hordtak össze ahhoz hogy ne tetszen nagyon.


4. cocorosie – the adventures of ghosthorse and stillborn

erről már esett szó, a cocorosie eddigi csúcslemezéről van szó, ahol az ostoba infantilis bájt sikerült kellő mennyiségű poppal - ilyen árenbísre kell gondolni - ötvözni.


5. mia – kala

mindenki szereti mia-t. a emutatkozáshoz kéepst annyi változott hogy méginkább eltűntek a táncolható ütemek, és eluralkodott ez a törzsi dobos izé. nagyszerű. a paper planes meg kötelező.

 

6. tunng – good arrows


akusztikus gitárok meg furcsa elektronikus zörejek, igen, sokat hallottunk már ilyet, de mivel ezek közül sok a szar is, különösen kell értékelni ha egy tunng-szintű zenekart megtalál az ember, és végighallgatja az életművét úgy hogy élvezi is.


7. the aliens – astronomy for dogs

méltó utódja a beta band-nek. egyébként a lemez egetlen hibája hogy hosszú, de mivel végig olyan dalok szerepelnek benne amitől ejakuálni támad kedve minden tisztességes embernek, így itt a helye elől.


8. robyn - robyn

igen, én is tudom hogy ez tavalyi (sőt már akkor is hallottam), de mivel akkor kissé elment mellettem, ráadásul a végleges formáját csak most nyerte el így jogosnak érzem az ebbe az esztendőbe való datálását. igazi giccses popzene, lázadó kezelhetetlen tinilány fílinggel. szerencsére sokkal jobb mint avril.


 

9. robert plant/alison krauss – raising sand

minthogy a led zeppelin alap, gondoltam csak megszerzem ezt a lemezt, és csodák csodájára elég komoly időmennyiséget töltöttem ennek hallgatásával. nyilván nem erre fogok bulizni, viszont kevés éteribb alkotása van az évnek eddig.

10. beirut – the flying club cup

balkán pop új-mexikóból. hiteltelennek hiteltelen, viszont  sokkal jobb mint a köcsög boban markovicék, olyannyira hogy amíg azt nem tudom meghallgatni, ezt kifejezetten szeretem.

és akkor a maradék 15, kommentár nélkül (nem maradtok le semmiről ;( )

 

11. arcade fire – neon bible

 12. the bees - octopus

13. grinderman – grinderman

14. ben harper and the innocent criminals – lifeline

15 band of horses – cease to begin

16. the white stripes – icky thump

17. kanye west – graduation

18. the national - boxer

19. phoenix – felnézünk a szakadékra

20. interpol – our love to admire

21. rihanna – good girl gone bad

22. a place to bury strangers – s/t

23. baby woodrose – chasing rainbows

24. klaxons – myths of the nearfuture

25. shitmat – grooverider

Szólj hozzá!

Címkék: remekzene top 25


A bejegyzés trackback címe:

https://rakenrol.blog.hu/api/trackback/id/tr9278422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása